Cover titel
Hij zal door alles heen groeien / DW B 2009 #5-6

DW B

Creatief laboratorium voor literatuur en andere kunsten

De dubbelaflevering hij zal door alles heen groeien biedt niet één grondig uitgewerkt thema, maar een caleidoscopische verzameling van kleine dossiers, zinnenprikkelende teksten en beelden. In de eerste plaats vormt het nummer de fysieke neerslag van de samenwerking die schrijver Peter Verhelst en kunstenaar Gert Robijns aangingen voor het cross-overproject Tegenlicht. De confrontatie met het werk van Jacques Lizène leverde een zinderende woestijnhybride van tekst en beeld op waarin alle ironie als bezinksel is neergeslagen. Dat laatste mag u letterlijk nemen: elk nummer werd door Gert Robijns in een mysterieus brouwsel gedoopt, waardoor een lichte golving in het papier ontstaat, een strook onderaan met veranderlijke landschappen die de verzen van Peter Verhelst op de huid zitten maar onaangeroerd laten.

De aflevering bevat daarnaast onder meer een schitterende analyse van de ‘verschrikkelijke zachtaardigheid’ van Shoichiro Iwakiri door Jan Lauwereyns en Arnoud van Adrichem, een fonkelende poging schaduwen af te tasten door Anselm Glück, een exclusieve voorpublicatie van Yves Petry, en een glanzend spektakel dat door Koen Peeters wordt ontlokt aan zeven dichters.

Ook jong talent komt in dit nummer uitgebreid aan bod: onze writer in residence Jeroen van Rooij brengt de laatste aflevering van zijn De eerste hond in de ruimte, Christophe van Gerrewey hangt zijn verhaal op in het web van een woord, Joris Vercammen werpt een eenzaam licht op het water en Wouter Steyaert verkondigt zijn diepste gevoelens.

De dubbeldikke boekenrubriek bevat onder andere bijdragen over het werk van C.C. Krijgelmans, Huub Beurskens, Hafid Bouazza en Bart Koubaa.

Cover titel

DW B
Uitgegeven door:
MER. Paper Kunsthalle
verschijnt vijf keer per jaar

Prijs los nummer: 12; nummer in boekvorm: 29,50
Abonnementen:

€ 45,00 (B & NL)
€ 35,00 (studenten & CJP)
€ 58,00 (boekhandels en instellingen)

€ 100,00 (steunabonnement)

 


Ga naar website

Abonneer / bestel

Kies een nummer of jaarabonnement:

 

Vul uw persoonsgegevens in:

 

 

Literaire tijdschriften zijn ook te koop bij de betere boekhandel.

Archief nummers