Cover titel

Extaze

leven in tekst en beeld

Extaze is een literair kwartaalschrift, gemaakt door een Haagse redactie, maar bestemd voor heel Nederland en België en samengesteld uit literair en beeldend werk van Nederlandse en Belgische schrijvers en kunstenaars. 
De afzonderlijke nummers van Extaze zijn niet strikt thematisch geordend, maar enige samenhang tussen de bijeengebrachte stukken is er wel.
Het karakter van het nummer wordt versterkt door het werk van een beeldend kunstenaar. Literaire inhoud, beeldend werk en vormgeving zijn nauw met elkaar verbonden.
Eind april 2011 verscheen een 0-nummer van Extaze. In 2013 verscheen het themanummer rond Louis Couperus (Extaze 6) en in 2015 een speciaal themanummer over Frans Kellendonk (Extaze 14).
De redactie van het tijdschrift bestaat uit Cor Gout en vormgever Els Kort. De tekst- en eindredactie is in handen van Cor Gout en Lucas Hirsch.
Medewerkers zijn: Mischa van den Brandhof, Jonas Bruyneel, Hein van der Hoeven, Rob Jamin, Arjen van Meijgaard en Wim Noordhoek.
Naast het papieren blad stelt de redactie van Extaze een website samen (www.extaze.nl) met daarin informatie over het blad, recensies, columns, proza, poëzie, afbeeldingen en film- en geluidsfragmenten.
Ieder nieuw nummer van Extaze wordt gepresenteerd op diverse locaties in Den Haag, o.a. de Haagse Kunstkring, Sociëteit de Vereeniging, Filmhuis Den Haag en de Houtrustkerk in Den Haag. Onder de naam 'Extaze in ...' belichten kunstenaars uit verschillende disciplines de thematiek van dat nummer elk vanuit hun optiek.

Extaze is te koop of te bestellen bij iedere boekwinkel in Nederland en België, via het redactieadres: redactie@extaze.nl, via literairetijdschriften.org en direct bij de uitgever
In de Knipscheer.
De prijs van de losse nummers bedraagt in de winkel: € 15,00, Extaze 17/18: € 29,50. Verzending vanaf redactieadres: € 17,00 (NL), € 20,00 (B); Extaze 17/18: € 32,50 (NL), 37,50 (B).

 

 

Cover titel

Extaze
Uitgegeven door:
Uitgeverij In de Knipscheer
verschijnt 4 x per jaar

Prijs los nummer: 15,-
Abonnementen:

Abonnementen voor één jaargang Extaze: € 60,00, studenten: € 50,00.
Buitenland: € 80,00.
Een abonnement wordt zonder tijdige afzegging (uiterlijk twee maanden na ontvangst van het laatste nummer van het abonnement) gecontinueerd.

 


Ga naar website